3 mulige veje du kan gå efter folkeskolen

3 mulige veje du kan gå efter folkeskolen

Er du netop blevet færdig med folkeskolen, 9. eller 10. klasse, eller er du ved at være færdig, og ved du ikke, hvad du skal i gang med bagefter, har vi her et par bud til veje, du kan gå.

Find en gratis online lommeregner her.

En gymnasial uddannelse

For det første kan du jo fx vælge at søge ind på en gymnasial uddannelse. Det er helt op til dig, om det skal være en HHX, STX eller HTX. Hvis du senere får lyst til at tage en gymnasial uddannelse, kan du også vælge at søge ind på HF.

Det kan være nødvendigt for dig at tage en gymnasial uddannelse, hvis du har et ønske om at læse videre på en videregående uddannelse bagefter. En videregående uddannelse kræver som udgangspunkt en gymnasial uddannelse for at kunne blive optaget. Husk at nogle videregående uddannelser kan have krav til beståede fag eller karakterer.

Erhvervsuddannelse

Hvis du ikke er så vild med det boglige, kan det også være noget for dig at søge ind på en erhvervsuddannelse. Dem er der også rigtig mange af, og det kan måske være nemmere for dig at finde noget, der interesserer dig her. Her har du også en hurtigere vej ud i et job.

Du kan vælge blandt mange forskellige uddannelser. Du kan blive alt fra laborant til elektriker, tømrer, VVS’er eller måske lastvognschauffør? Uanset hvad er der sikkert en erhvervsskole i nærheden af dig, som har en række uddannelser, du kan læse mere om.

Selvstændig

Sidst, men ikke mindst, kan det også være, at du har lyst til at finde din helt egen vej og skabe dit eget. I så fald skal du jo bare i gang med at være selvstændig iværksætter. Flere og flere unge vælger at gå denne vej i dag, og det kan være, at det også er den helt rette hylde for dig, hvis du ikke kan se dig selv på en uddannelse eller i et almindeligt job.

Der er endda også mange, der vælger at starte ud med deres eget, inden de bliver 18. Så det kan også lade sig gøre for dig. Især med den rette opbakning hjemmefra.