Dit overblik over de bedste kinesiske aktier

Dit overblik over de bedste kinesiske aktier

Mange almindelige mennesker er i dag aktionærer. Og vores interesse for aktiemarkedet skyldes særligt to ting. Først og fremmest tillader aktiekøb os at afprøve vores viden om samfundsøkonomi og virksomhedsudvikling. Dertil kan vi, hvis vi investerer fornuftigt, være heldige og få rigtig mange penge ud af vores aktieinvesteringer.

Du kan købe aktier i rigtig mange forskellige slags virksomheder. Men i lang tid har danskerne hovedsageligt købt deres aktier i skandinaviske og amerikanske virksomheder. På det seneste er flere og flere begyndt at vænne blikket mod Kina, når det er på tide at købe aktier. Selvom Kina har mange virksomheder, der er værd at købe andele i, er der ifølge eksperterne særligt tre virksomheder, der fortjener din opmærksomhed. Nedenfor giver vi dig en introduktion til virksomhederne. Og vi forklarer dig kort, hvordan du køber dine aktier.

Alibaba aktier

Alibaba er den største kinesiske virksomhed, der findes og betegnes af nogle som kinesernes Amazon. I løbet af de seneste par år har Alibaba aktier set en kæmpe værdistigning, og derfor bør du overveje, om Alibaba aktier også er noget for dig.

ZTO Express aktier

ZTO er en stor kinesisk leveringsservice, som leverer mere end en femtedel af alle de pakker, der sendes og modtages i Kina. Som Alibaba er ZTO aktier næsten altid i vækst.

Nio aktier

Nio er en producent af elbiler, som udvikler selvkørende elbiler og forhandler gennem eget salgsnetværk. Nio kan sammenlignes med Tesla, og Nio aktier er også et rigtig godt valg.

Derfor skal du vælge Alibaba, ZTO eller Nio

Hvis du leder efter gode kinesiske aktier, kan det som nævnt ovenfor være en god idé at købe aktier i Alibaba, ZTO eller Nio, fordi virksomhedernes aktiekurser længe har været støt stigende. Årsagen er sandsynligvis, at alle tre virksomheder beskæftiger sig med noget, som mennesker bruger, uanset om der er økonomisk op- eller nedgang.

Sådan køber du aktier

Har du aldrig købt aktier før? Processen er ganske nem og tager kun et øjeblik. Som det allerførste skal du vælge en handelsplatform, og du kan med fordel vælge den, der har de laveste gebyrer. Derefter skal du oprette en konto og sætte penge ind på kontoen. De fleste platforme har en minimumsgrænse for indbetaling på omkring 350 kroner. Når der er penge på kontoen, kan du søge efter de kinesiske aktier, som du gerne vil købe. Tryk ”køb” – og spring ud som aktionær.